Ülkemizin en büyük sektörlerinden biri olan beyaz eşya sektörü, üretim konusunda dünyanın sayılı ülkelerinden biridir. Hem üreten hem de ihraç eden bir konumda bulunan beyaz eşya sektöründe 600 binden fazla istihdam sağlanmaktadır.
Çoğu sektörde olduğu gibi beyaz eşya sektöründe de sistem ana üretici ve alt bayiler aracılığıyla yürümektedir. Sektörün en büyük sorunlarından biri ise bayilerin alt bayilerden ya da müşterilerinden düzenli olarak ödeme alamamasıdır. Bu sorun nedeniyle tüm sektördeki para akışı olumsuz yönde etkilenmektedir.
Tahsildar’ın Beyaz Eşya Sektörüne Özel Verdiği Hizmetler
Tahsildar, geliştirdiği online ödeme sistemleri ile beyaz eşya sektöründeki tahsilat/ödeme sorunlarını en aza indirerek firmalara daha düzenli ve güvenilir bir ödeme yöntemi sunuyor. Beyaz eşya sektöründe en sık yaşanan sorunları ise şu şekilde sıralayabiliriz:
Beyaz eşya sektöründe yaşanan sorunların bir kısmı bu şekilde bilinmektedir. Bu sorunlar firmalara maddi, zaman ve prestij zararları vermektedir. Tahsildar olarak beyaz eşya sektöründe yaşanan sıkıntıların çözümü için geliştirdiğimiz online tahsilat sistemlerine göz atabilirsiniz.
Tahsildar’ın bayi tahsilat sistemi, sağlık sektöründeki firmalara bankalardan aldıkları cazip komisyon ile taksit seçeneklerini alt bayilerine ve müşterilerine sunma imkanı sunuyor. Bayi tahsilat sistemi ile senet, çek, mail order gibi yöntemler yerine daha hızlı ve güvenli bir şekilde tahsilat yapabilirler.
17 yıldır B2B ve B2C sektöründe yüzlerce ERP entegrasyonu gerçekleştirilmiştir. Logo GO, Logo Tiger, Mikro, Eta, Navision ve diğer ERP’ler ile
ürünlerimiz birçok noktada entegre edilmiştir. Tahsildar ürünü ile üye ve bayi bilgilerinin ERP tarafına aktarılması, kredi kartı fişlerinin muhasebe altyapısına göre farklı
senaryolarla aktarılması, cari hesap hareketlerinin, cari hesap bakiyelerinin, cari hesap ortalama vade bilgilerinin aktarılması gibi senaryolar gerçekleştirilmektedir.
Tahsilat sırasında cari hareketlerin yansıtılarak fatura üzerinden tahsilat hareketini kapatma, ortalama vade bilgisine göre banka geri dönüşüm oranlarını karşılaştırarak gösterme
gibi alternatif senaryolar firma ihtiyacına göre oluşturulabilmektedir.