Çoklu Para Birimi ile Online Tahsilat Nedir?

Çoklu Para Birimi ile Online Tahsilat Nedir?

İnternet bağlantısı olan her durumda ve her ortamda zaman ve mekan sınırlaması olmadan online tahsilat sistemiyle alacakların tahsil edilmesi mümkündür.  Bu sistemden faydalanmak için sadece yurtiçinde ticaret yapıyor olmak gerekmez. Bulunduğunuz ülke dışında da ticaret yapabilir, alacaklarınızı yine online tahsilat sistemi aracılığıyla tahsil edebilirsiniz. Bir başka deyişle e-ihracat yapıyorsanız da bu sistemden kolaylıkla faydalanabilirsiniz. Peki bu ne anlama gelmektedir?

Bu tarz tahsilat sistemleri kullanılmadan önce ihracat yapmaya, döviz kurlarındaki farklılıklar ve farklı para birimlerinin kullanımı sebebiyle çekinen firmalar sistemin getirmiş olduğu çoklu para birimi ile online tahsilat yapabilme özelliği sayesinde, dünyanın her yerindeki müşterilerine ulaşabiliyor ve alacaklarını tahsil edebiliyor.

E-ihracat yapıyorsanız ve online tahsilat sistemini kullanıyorsanız; sanal posunuzun dövizli işlem yapmaya izni olması durumunda USD, EUR, GBP olarak alacaklarınızı tahsil edebilirsiniz. Bunun yanı sıra ödemelerinizi döviz karşılığında TL bazında da tahsil edebilirsiniz.  Bunun için ihtiyacınız olan tek şey döviz özellikli bir sanal POS edinmek. Alınan tüm ödemeler firmanın sahip olduğu sanal POS’ un bulunduğu hesaba aktarılmaktadır.

Eklenme Tarihi: - Güncellenme Tarihi: